Yenilenmiş Telefon Satan Siteler Arasında Bakanlık Onayı Önemli

21-09-2022 09:33
Yenilenmiş Telefon Satan Siteler Arasında Bakanlık Onayı Önemli

Pandemi dönemi sonrası küresel anlamda yaşanan ekonomik problemler birçok ülkede ekonomik dengelerin bozulmasına ve enflasyon oranlarının yükselmesine neden oldu. Ülkemizi de etkileyen bu durum sonucunda ise özellikle akıllı cep telefonları fiyatları büyük ölçüde etkilendi. Piyasada bulunan cep telefon modellerine yüksek oranlarda zam uygulanırken yeni modeller ise piyasaya oldukça yüksek fiyatlardan sürülmeye başlandı. Bütün bu şartlara rağmen uygun fiyatlara telefon almak isteyenler ise ikinci el telefonlarla kıyaslandığında çok daha avantajlı olan yenilenmiş telefon satan sitelere yönelmeye başladılar. Ancak yenilenmiş telefon satan sitelerin her geçen gün artması, yaşanan mağduriyetleri de beraberinde getirmektedir.


Konuya kalıcı bir çözüm getirmek isteyen Ticaret Bakanlığı, yenilenmiş telefon almak isteyenlerin mağdur olmaması için yenilenmiş telefon satan siteler için hizmet yeterlilik belgesi sertifikasını zorunlu hale getirdi. Böylece bakanlık tarafından sertifika ile yetkilendirilmeyen yenilenmiş telefon satan siteler cezai uygulamaya tabi olacaklar.

Yenilenmiş Telefon Satan Firmalarda Garanti Süresi

Son zamanlarda yenilenmiş telefon satan sitelere artan ilginin öncelikli nedeni uygun fiyatlar olsa da sağladığı diğer avantajlar da yenilenmiş telefon satan siteleri ön plana çıkarıyor. Yenilenmiş telefon satan sitelerin alıcılarına sağladığı avantajların başında kredi kartı ile satın alma ve taksit imkanı geliyor. Ülkemizde 1 Şubat 2014 yılından itibaren cep telefonu alımında taksit ile alım söz konusu değil. Ancak yenilenmiş telefon alırken taksit yaptırabilirsiniz. Bir diğer önemli avantaj ise satın alacağınız yenilenmiş telefonun sahip olduğu garanti süresidir. Yenilenmiş telefon satan siteler yetkili yenileme merkezleri tarafından gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra telefonu %100 çalışır fonksiyona getirebilmek için gerekli parçaları değiştirirler. Hatta gerek görülmesi durumunda gerekli kozmetik düzeltmeler de sağlanır. Bütün yenilenmeleri gerçekleştirilen yenilenmiş telefon ise yenilenmiş telefon satan site tarafından garantili bir şekilde satılır. Garanti süresi ise 12 ay yani 1 yıl geçerli olmaktadır.

 

İlginizi Çekebilir: Telefon Satışı Nasıl Yapılır? Telefon Satışı Esnasında Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yenilenmiş Telefon Alırken Süreç Nasıl İlerliyor?

Uygun fiyatlara, taksit imkanı ve garanti avantajı ile yenilenmiş telefon almak istiyorsanız yenilenmiş telefon satan siteler aracılığı ile istediğiniz telefonu satın alabilirsiniz. Satın almaya karar verdiğiniz bir telefon modeli var ise o model üzerinden ilerleyebileceğiniz gibi sitede yer alan uygun fiyatlı telefonları araştırarak da ilerleyebilirsiniz. Satın almak istediğiniz yenilenmiş telefona karar verdikten sonra tek yapmanız gereken ise sepetinize eklemek ve ödemesini yaptıktan sonra size ulaşmasını beklemek.

Neden YineYeniCep'i Tercih Etmeliyim?

Yenilenmiş telefon satan sitelerden biri olan YineYeniCep, bakanlık ve TSE onaylı Yetkili Yenileme Merkezi tarafından yenilenen telefonların yer aldığı bir e-ticaret platformudur. Ayrıca YineYeniCep’in çözüm ortağı Türkiye’nin dünyaca ünlü markalarından biri olan Vestel’dir. Satın alacağınız yenilenmiş cep telefonu Vestel Yenileme Merkezi tarafından yenilenmiş olacak ve 12 ay geçerli garanti süresi de yine Vestel Yenileme Merkezi tarafından sağlanacaktır.

Taksit imkanının yanı sıra satın alacağınız yenilenmiş telefon YineYeniCep tarafından size ücretsiz kargo ile gönderilecektir. Ayrıca site üzerinden gönderilen kutuda bakanlık ve TSE onaylı sertifika ile telefonda gerçekleştirilen bütün işlemlerin yer aldığı bir belge de beraberinde gönderilecektir.


 

YineYeniCep ekibi olarak bu yazımızda yenilenmiş telefon ile ilgili en çok merak edilen ve araştırılan konulardan olan yenilenmiş telefon satan sitelerde bakanlık onayının önemi, garanti süresi, yenilenmiş telefon alırken yaşanan süreçler ve neden YineYeniCep’i tercih etmelisiniz konuları hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştık. Yenilenmiş telefon satan siteler ve benzeri yazılara sitemizin blog kısmından ulaşabilirsiniz. Ayrıca eğer siz de yenilenmiş telefon almayı düşünüyorsanız YineYeniCep tarafından Vestel Yetkili Teknik Servis Güvencesi ile yenilenmiş ve 12 ay garantisi bulunan cep telefonları modellerine mutlaka göz atmalısınız.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.