Telefon Satışı Nasıl Yapılır? Telefon Satışı Esnasında Nelere Dikkat Etmelisiniz?

06-07-2022 14:57
Telefon Satışı Nasıl Yapılır? Telefon Satışı Esnasında Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Hem perakendeciler hem de üreticiler, birçok alıcının yalnızca daha düşük fiyatlar için değil aynı zamanda satın alımlarının daha çevre dostu olmasını istediğini anlamaya başladı. Bu nedenle Amazon, Apple, telefon perakendecileri ve genel teknoloji perakendecileri tarafından satılan yenilenmiş telefonlar daha fazla talep görmeye başladı. Peki yenilenmiş telefon nedir? Eski, kullanılmış bir ürün sorunları açısından değerlendirildiğinde ve sorunlu parçaları yenisi ile değiştirildiğinde yenileniyor diyebiliriz. Yani hasarlı parçaların yeni gibi işlev görmesi için değiştirildiği veya onarıldığı anlamına gelir.


 

Pazar yerlerinde yenilenmiş ürünler pazarı sürekli genişlemektedir. Halihazırda milyonlarca liralık bir pazar vardır ve tüketiciler yenilenmiş cep telefonlarının, dizüstü bilgisayarların ve televizyonların yüksek kaliteli ürünler ve daha düşük fiyatlarla olabileceğini anladıkça talep daha da artar.

Telefon satışı öncesinde mutlaka yapılması gerekenleri sizler için yazdık.

Telefon Satışı Öncesinde Mutlaka Yapılması Gerekenler         

Telefon satışı yapmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var. YineYeniCep’e telefon satışı yaptığınızda telefon yenileme işlemi yapılır ve başka alıcılar ile buluşturulur.

Eski telefonunuzu satışa hazırlarken atmanız gereken ilk ve en önemli adım tüm verilerinizi yedeklemektir. Bu veriler arasında kişileriniz, arama kayıtlarınız, mesajlarınız, fotoğraflarınız, videolarınız, belgeleriniz, notlarınız, şarkılarınız, ses kayıtlarınız, oyunlarınız ve WhatsApp sohbetleriniz vardır.

Henüz yeni bir telefon almadıysanız, eskisini henüz satmamanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bunun yerine, önce yeni telefonunuzu almalısınız, tüm verilerinizi ona aktarmalısınız, tüm dosyaların doğru şekilde taşınıp taşınmadığını kontrol etmelisiniz ve ardından eski telefonu satışa hazırlamalısınız. Bunun için veri aktarımı programı kullanabilirsiniz.


Tüm verilerinizi yedekleyip aktardıktan sonra, eski telefonunuzdan bağlı tüm hesapları kaldırmalısınız. Buna Google hesabı, İOS hesabı, Microsoft hesabı, WhatsApp hesabı, sosyal medya profilleri ve üçüncü taraf uygulamalardaki diğer çeşitli hesaplar dahildir.

Hesabınızı kaldırmadan telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlarsanız, bir sonraki sahip telefonu kullanamayabilir veya Google hesabında oturum açamayabilir.

Son olarak telefonunuzdaki SIM kartı kilidini kaldırdıktan sonra fabrika ayarlarını sıfırlamalısınız.

İlginizi Çekebilir: Telefon Yenileme Merkezi Telefonlarda Ne Gibi Değişiklikler Yapar?

Telefon Satışı Yaparken Neden YineYeniCep'i Tercih Etmelisiniz?    

Telefonunuzu satmadan önce Android telefonlarda Google, Apple telefonlarda ise iCloud hesaplarınızı silmeniz ve telefonunuzu sıfırlamanız gereklidir. Telefon satışı yaptıktan sonra firmamız tarafından ürün yenileme işlemleri yapılırken, telefondaki tüm bilgiler geri döndürülemez biçimde sıfırlanır.


 

YineYeniCep yetkili yenileme merkezine telefon satışı yaptığınızda, telefonun yazılım ve donanım özellikleri teknik uzmanlar tarafından test edilir. Daha sonra telefonda gerekli onarımlar yapılır ve orjinal parçalarla en iyi şekilde çalışır hale getirilir. Telefonun dış görünüşünde bulunan kusurlar giderilir ve makyajı düzeltilir. Dış görünüşü sıfır gibi görünür ve tüm fonksiyonları % 100 çalışır durumda müşterilerle buluşmak üzere yeniden satışa sunulur.

Neden YineYeniCep’i tercih etmeliyim?

YineYeniCep’te telefon satışı yaptığınız zaman kişisel verilerinizin korunması için telefonunuz tamamen sıfırlanır.

Eğer YineYeniCep’ten yenilenmiş telefon almak isterseniz 12 ay garanti, ücretsiz kargo ve taksit seçeneklerinin olduğunu bilmelisiniz. Güvenli bir biçimde alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca Vestel Yetkili Servisi sayesinde teknik servis desteği de alacağınızı bilmelisiniz.

Telefon Satışı YineYeniCep'de Nasıl Yapılır?

YineYeniCep’e telefon satışı yapmak için öncelikle internet sitemizin Telefon Sat bölümüne girmelisiniz. Bu bölümde size sorulan sorulara cevap vermelisiniz. Telefonunuzun durumuna göre size bir fiyat teklifi sunulur. Bu fiyatlar piyasa koşullarına göre belirlenir ve düzenli olarak güncellenir. YineYeniCep üzerinden telefonunuzun bilgilerini girdikten ve onayladıktan sonra teknik ekibimiz size ulaşır. Bu bilgiler doğrultusunda telefonu kargo ile firmaya gönderebilirsiniz ya da Vestel Yetkili Servisine teslim edebilirsiniz.

Telefon elimize ulaştıktan sonra en geç 3 iş günü içinde bilgiler doğrulanır ve size teklif edilen tutar verdiğiniz hesaba gönderilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.