Televizyonum Ne Kadar Eder? 2023

13-11-2022 15:58
Televizyonum Ne Kadar Eder? 2023

Teknoloji sürekli değişmekte ve gelişmektedir. Her geçen gün birçok farklı özelliklerde çağa uygun yeni televizyonlar piyasaya sunulmaktadır. Bu televizyonlar fiyatlandırılırken markası, boyutu, ekran kalitesi, kozmetik durumu gibi kategoriler göz önünde bulundurulmaktadır. Çeşitli sebeplerden ötürü eski televizyonunu yenisi ile değiştirmek isteyenler bütçelerine katkı sağlamak amacıyla eski televizyonunu satmak isteyebilmektedir. Son dönemde televizyonunu satmak isteyen, televizyonum ne kadar eder gibi konular oldukça ilgi gören konular arasındadır. İkinci el televizyon satmak isteyen kullanıcılara bazı kategoriler göz önünde bulundurularak fiyat teklifleri sunulmaktadır. Bu kategoriler; televizyonun marka ve modeli, açılıp açılmaması, ekranda görüntü olup olmaması, ekranında görsel hata olup olmaması ve kozmetik durumu ile ilgilidir.


YineYeniCep ikinci el televizyonların online olarak hızlı bir şekilde satabilmesi için oldukça güvenli bir e-ticaret platformudur. YineYeniCep ekibi olarak bu yazımızda televizyonum ne kadar eder, 2.el televizyonun fiyatını nasıl hesaplarım gibi konular hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

 

2. El Televizyonun Fiyatını Nasıl Hesaplarım?

Sürekli değişen ve gelişen teknoloji doğrultusunda devamlı yenilenen televizyon modelleri farklı kriterlere göre fiyatlandırılmaktadır. İkinci el televizyon satılırken de satıcılara farklı kriterlere göre fiyat teklifleri sunulmaktadır. Bu kriterler aşağıdaki gibidir:

·         Televizyon marka ve modeli nedir?

·         Televizyon açılıyor mu?

·         Televizyon ekranında görüntü var mı?

·         Televizyon ekranında görsel hata var mı?

·         Televizyonun kozmetik durumu nasıl?

Satılmak istenen ikinci el televizyon genellikle bu kriterlere göre değerlendirilmektedir. Satılacak televizyonun marka ve modeli oldukça önemlidir. Sürekli değişen ve gelişen teknolojinin etkisiyle piyasada birçok farklı marka ve modelde televizyon bulmak mümkündür. Bu televizyonların marka ve modellerine göre fiyatları da değişkenlik göstermektedir. Satılacak olan ikinci el televizyonun da marka ve modeli fiyat teklifini oldukça etkilemektedir.


 

Satılmak istenen ikinci el televizyonun açılıp açılmaması da fiyat teklifini fazlasıyla etkileyen faktörlerdendir. Açılmayan televizyonlar sağlam parçaları farklı televizyonların tamiratında kullanılmak üzere satın alınabilmekte dolayısıyla alıcı tarafından yapılan fiyat teklifi de bu doğrultuda belirlenmektedir.

İkinci el televizyon satarken dikkat edilen bir diğer kriter de televizyon ekranının açılıp açılmadığıdır. Ekranı açılmayan ikinci el televizyonların sağlam parçaları tamir amacıyla kullanılabilmektedir. Bu televizyonların parçaları farklı televizyonların tamiratında kullanılabileceği gibi ekran değişimi yapılarak yeniden kullanılabilir hale de getirilebilir.  Tüm bunlar göz önünde bulundurularak alıcı tarafından fiyatlandırma yapılmaktadır.

Televizyon ekranında görsel hata olup olmaması da elbette ki ikinci el televizyon satarken dikkat edilen önemli bir husustur. Ekranında görsel hata olan ikinci el televizyonlar da alıcı tarafından yapılacak fiyatlandırmayı epey etkileyecektir.

Satılmak istenen kinci el televizyonun kozmetik durumu da tabii ki fiyatlandırma konusunda oldukça etkilidir. Üzerinde herhangi bir kırık, çizik, boya atması ve benzeri kusurlar bulunmayan ikinci bir el televizyon ile görsel açıdan kusurları bulunan ikinci el televizyonun fiyatlandırılması elbette ki farklı olacaktır.

YineYeniCep’te hızlı ve güvenli bir şekilde satılmak istenen televizyonun değeri hesaplanabilmektedir. Web sitemiz “televizyon sat” bölümü üzerinden eski televizyonların satış işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Televizyon sat bölümünde bulunan form doldurularak fiyat teklifi almanız mümkündür. Form doldurulurken satılacak olan televizyon hakkında istenen bilgilerin doğru bir şekilde cevaplandırılması oldukça önemlidir.

 İlginizi Çekebilir: Telefon Satışı Nasıl Yapılır? Telefon Satışı Esnasında Nelere Dikkat Etmelisiniz?

YineYeniCep'e Televizyonumu Nasıl Satarım

YineYeniCep ikinci el televizyon sat konusunda televizyon satış işleminin son derece hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak sağlar. Web sitemiz üzerinde “TV sat” bölümü bulunmaktadır. Bu bölüm, satılmak istenen ikinci el televizyon için en hızlı şekilde teklif alınabilmesi amacıyla oluşturulmuştur. Burada teklifin hazırlanmasına yardımcı olacak bilgilerin istendiği bir form bulunmaktadır. Formun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması oldukça önemlidir.

Bu formda satılmak istenilen televizyonun markası, modeli, açılıp açılmaması, ekranında görüntü olup olmaması, ekranda görsel hataların olup olmadığı ve kozmetik durumu gibi konular hakkında bilgi talep edilir. Form eksiksiz doldurulduktan sonra çağrı merkezimiz tarafınıza hemen ulaşır ve piyasa şartlarına göre otomatik hazırlanmış bir ön teklif tarafınıza sunulur. Otomatik olarak sunulan bu teklif piyasa durumuna göre belirlenmekte ve düzenli aralıklar ile tarafımızca güncellenmektedir.


Ön teklif sunulduktan sonra ön teklifin tarafınızca kabul edilmesi ile ikinci el televizyonunuzu kurye kapınızdan alır. Tarafımıza ulaşan ikinci el televizyon, ürün yetkilisi tarafından incelenir. Ürün yetkilisi tarafından incelenerek kontrolleri tamamlanan ikinci el televizyonunuz için son fiyat teklifi tarafınıza en geç 3 iş günü içerisinde sunulur. Tarafınıza sunulan son fiyat teklifini kabul etmeniz durumunda ise paranız, tarafımıza iletmiş olduğunuz IBAN numarasına gönderilir.

 

En Çok Hangi Televizyonlar Değerlendiriliyor?

Piyasada birçok farklı marka ve modelde televizyon bulunmaktadır. Çeşitli sebeplerden ötürü televizyonunu değiştirmek isteyenler mevcut televizyonlarını ikinci el olarak satarak bütçelerine katkı sağlayabilmektedir. Televizyon sat, en çok satılan televizyon gibi konular oldukça merak edilen konular arasındadır. Satılmak istenen ikinci el televizyonun ayırt edici özelliklerinin başında görüntü kalitesi gelmektedir. Televizyonların ekran ve görüntüleme türleri aşağıdaki gibidir:

·         LED Televizyon: LED televizyonlar arka aydınlatmasında LED (light emitting diode) ışıkların kullanıldığı elektronik cihazlardır. Standart LCD cihazların aydınlatması soğuk katot floresanlarla yapılmaktadır. LED cihazlarda ise aydınlatma floresanlara göre daha parlak olan LED ışıklarla yapılmaktadır. LED ışıklar kullanıldığında daha siyah ve daha keskin renkler elde edilmektedir. LED televizyonlar sıklıkla tercih edilen televizyon modellerindendir.

·         LCD Televizyon: Sıvı kristal ekran (liquid crystal display) anlamına gelen LCD televizyonlar bir panel teknolojisinin ürünüdür. LCD, ışığı engelleyen veya geçmesine izin veren özel bir paneldir. Bu panel içi sıvı kristallerle dolu birçok bölmeden oluşmaktadır. Bu kristallerin elektrik akımının artması veya azalmasıyla renk değiştirmektedir. LCD kristalleri kendi ışığını üretememekte bu nedenle görüntü yansıtabilmek için floresan lamba gibi bir dış kaynağa ihtiyaç duymaktadır. LCD televizyonlar LED televizyonlara göre daha kalın ve ağırdır. Aynı zamanda LCD televizyonlar LED televizyonlara göre daha cansız renkler sunmaktadır. Bu gibi nedenlerle LCD televizyonlar LED televizyonlara kıyasla daha az tercih edilmektedir.

·         OLED Televizyon: OLED (organic lighting emitting diode) televizyonlar organik ışık yayan diyot anlamını taşımaktadır. Bu televizyonlar doğrudan bir elektrik akımıyla desteklendiği zaman ışık yaratmak için karbon gibi organik maddeler kullanır. LCD ve LED televizyonların aksine OLED televizyonlar arkadan bir aydınlatmaya gerek duymamaktadır. Böyle bir kısıtlama olmaması sebebiyle OLED televizyon ekranları oldukça ince ve esnektir. Piyasada bulunan kıvrımlı televizyon ekranları genellikle OLED ekranlardır. OLED televizyon ekranlarında renkler oldukça canlıdır. Bu televizyonlar kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir ancak LED ve LCD televizyonlara göre fiyatları yüksektir.

·         QLED Televizyon: QLED televizyonlar OLED televizyonların bit üst modelidir. Quantum Dot teknolojisi olarak ifade edilmektedir. Bu teknoloji ile parlaklık seviyesi düşmeden her renge aynı seviyede ışık verilebilmektedir. QLED televizyonların tepki süresi diğer ekranlara göre oldukça iyi seviyededir. Tepki süresi, bir diyotun açılıp kapanma süresidir. Bu sürenin kısa olması görüntülerdeki bulanıklığı ortadan kaldırmaktadır. QLED televizyonlar OLED televizyonlara göre daha yüksek fiyatlıdır.

Son teknoloji ürünü olan Smart TV’ler de piyasada yaygın olarak yer almaktadır. Smart TV bir televizyon çeşidi değildir ancak Smart TV özelliğine sahip televizyonlar vardır. Smart TV’ler internete bağlanabilmesi başta olmak üzere normal televizyonlardan farklı birçok özelliğe sahiptir. Bilgisayar ekranını dev ekranda yaşamaya olanak sağlayan bu televizyonlar oldukça ilgi görmektedir. Günümüzde satışta olan çoğu televizyon Smart TV özelliğine sahiptir.

YineYeniCep ekibi olarak bu yazımızda, televizyonum ne kadar eder konusunu ele aldık. Televizyon satmak isterseniz YineYeniCep aracılığı ile web sitemiz “TV sat” bölümü üzerinden işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Hizmetlerimiz daha fazlası için web sitemizi ziyaret edebilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.