Telefon Yenileme Merkezi Telefonlarda Ne Gibi Değişiklikler Yapar?

29-06-2022 12:47
Telefon Yenileme Merkezi Telefonlarda Ne Gibi Değişiklikler Yapar?

Telefon yenileme merkezi tarafından yenilenmiş telefonlar, normal ikinci el telefonlar gibi değildir; genellikle daha yeni bir modelle takas edilen veya küçük bir arıza nedeniyle üreticiye geri gönderilen telefonlardır. Telefon yenileme merkezleri, bu telefonların hem teknik hem kozmetik olarak yeniler, gerekli görülen parçaları değiştirir, güvenliğini araştırır, garantili olarak satışa sunar.

Telefon Yenileme Merkezi ile Telefonlar Hangi Süreçten Geçer?

Telefon yenileme merkezinde işlem gören telefonlar öncelikle temizlenir, test edilir, gerekli tamirat işlemleri yapılır, telefonun görünümünün iyileştirilmesi amacıyla kozmetik işlemleri yapılır, dezenfekte edilir ve durumuna göre sınıflandırılarak satışa sunulur. Satışa hazır olabilmesi için herhangi bir arızanın düzeltilmesi, pilin değiştirilmesi ve eksik parçaların eklenmesi, bozuk parçaların yenilenmesi mümkündür. Bir iPhone veya Android telefon yenilenirken, bir dizi faktör göz önünde bulundurulur. Bunlar, modelin piyasaya sürülmesinden bu yana ne kadar zaman geçtiği, pil ömrünün zamanla ne kadar azaldığı ve bataryasının iyi durumda olup olmadığıdır. Ayrıca ekranda bir çizik veya çatlak varsa kontrol edilir, bu parçalar da orijinalleri ile değiştirilir. Tüm bu yenileme işlemleri, satın alınan yenilenmiş telefondan ne kadar memnun kalınacağını önemli ölçüde etkileyecek türden ayrıntılardır.

Telefon Yenileme Merkezi Konusunda Yineyenicep Sizlere Nasıl Yardımcı Oluyor?

İkinci el telefon satın aldığınızda, telefonla ilgili herhangi bir arıza ya da sorun çıkması durumunda karşınızda bir muhattap bulamayabilirsiniz. Bu tür cihazların garantileri de yoktur. Öte yandan bir uzmandan yenilenmiş bir telefon alırken, bu sorunları yaşamazsınız. Telefon yenileme merkezinden alınan telefonlar, Bakanlık ve TSE onaylı yenileme yetki belgesine sahip yenileme merkezleri tarafından bakım ve onarımları yapılmış, gereken parçaları orijinalleri ile değiştirilmiş, tüm fonksiyonları %100 çalışan, 12 ay garantili cihazlardır. Yine Yeni Cep’ten alacağınız yenilenmiş telefonlar, bakanlık ve TSE onaylı yetkili Vestel yenileme merkezi tarafından 1 sene boyunca garanti kapsamındadır. Yenilenmiş telefonda herhangi bir arıza olması durumunda telefonunuzu kargo ile Yine Yeni Cep’e gönderebilir veya size en yakın Yetkili Vestel Servisi’ne bırakabilirsiniz. Sadece tüketici hatalarından kaynaklı kusurlar garanti kapsamı dışında bırakılmıştır.

 

Yenilenmiş telefonlar, A ve B sınıfına ayrılır. A sınıfı cihazlar kozmetik olarak sıfır veya sıfıra çok yakın durumdayken B sınıfı cihazların hafif çizikleri olabilir.  Telefon, bakanlık ve TSE onaylı sertifika ile birlikte size gönderilmektedir. Bu belge içerisinde değişen veya onarılan tüm parçaları görebilirsiniz. Telefonun dış görünüşü sıfıra yakın hale getirilir ve tüm fonksiyonları 100% çalışır haldedir. 12 ay garanti kapsamındadır, 14 gün içinde iade hakkı tanımlıdır. Garanti kapsamındayken bir sorun yaşadığınızda yetkili muhataba ulaşmak kolaydır. Yani içiniz rahattır. Kargo ile kutulu biçimde size ulaşır, kargonuzun içinde tam teknik belgeler mevcuttur. Yenilenmiş cihazlar, ikinci el olanlardan biraz daha pahalı olabilir. Ancak bunun nedeni, garanti sağlama maliyeti ve yapılan temizlik ve onarımlardır.

İlginizi Çekebilir: Telefon Yenileme İşlemi Nedir? Neden Tercih Edilmeli?

Telefon Yenileme Merkezi Tarafından Satın Alınan Telefonlar Güvenilir Mi?

Yenilenmiş bir telefon alırken, daha önceki kullanıcısının bu telefonu kullanırken gücenlik ihlalleri yapıp yapmadığını merak etmeniz çok doğaldır. Kullanacağınız telefona güvenebilmek istersiniz. YineYeniCep’te satın alınmış telefonlar öncelikle güvenlik araştırmasından geçer. Daha önce suçlarda kullanılmış ve kayıtsız olan cep telefonları kesinlikle satışa sunulmaz. Ayrıca kullanıcıların kişisel verilerini korumak için alınan telefonlar sıfırlanır ve önceki kullanıcıların tüm bilgileri silinir. Bu yüzden YineYeniCep’ten satın aldığınız telefonlar tamamen güvenilirdir. Ayrıca teknik ve kozmetik bakımları da kusursuz biçimde yapılmıştır ve 12 ay garantilidir.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.