Telefon Yenileme İşlemi Nedir? Neden Tercih Edilmeli?

22-05-2022 13:31
Telefon Yenileme İşlemi Nedir? Neden Tercih Edilmeli?

Akıllı telefonlarımız artık hayatımızın vazgeçilmez birer parçası. Pek çok işimizi onlarla çözüyoruz, mümkün olduğunca en son teknik imkanlara, teknolojik donanımlara sahip olmalarını önemsiyoruz. Tabii bir de el yakmayan fiyatlarla güvenilir servis garantisiyle akıllı telefon sahibi olmak istiyoruz. Günümüzde telefon yenileme, bu talebe en uygun ve akılcı biçimde cevap veriyor.

Öncelikle telefon yenileme işlemi nedir sorusunu yanıtlayalım: Bir cep telefonunun bakanlık ve TSE onaylı yenileme yetki belgesine sahip yenileme merkezleri tarafından bakım ve onarımları yapılmasına ve tüm fonksiyonlarının %100 çalışır hale getirilmesine telefon yenileme işlemi denir. Bu işlem sırasında teknik uzmanlar gerekli görürlerse telefondaki bozuk, kırık vs parçaları yeni orijinal parçalarla değiştirirler. Yenilenen cihaz, 12 ay garantili, kutulu, taksitli ve 14 gün içinde iade hakkı tanınmış olarak tüketiciyle buluşturulur.

Günümüzde gittikçe yaygınlaşan telefon yenileme işlemine talep büyüyor. Bu durum, elektronik cihazların daha uzun süre kullanılmasını sağlıyor, elektronik atık kirliliği de büyük oranda azalıyor.

 

Telefon Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır?

Yetkili yenileme merkezleri tarafından yenilenecek olan cihaz öncelikle incelenir. Teknik uzmanlar tarafından hem yazılım hem de donanım bakımından test edilen ve detaylı biçimde incelenen telefonun gerekli bulunursa orijinal parçalar ile onarımları yapılır. Ardından telefon A ve B sınıfı olarak ikiye ayrılır, A sınıfı cihazlar kozmetik olarak sıfır veya sıfıra çok yakın durumdayken B sınıfı cihazların hafif çizikleri olabilir. Telefon yenileme işleminin bir diğer adımı da dikkatlice dezenfekte işlemi yapmaktır. Telefonun dış görünüşü sıfıra yakın hale getirilir ve tüm fonksiyonları 100% çalışır halde olduğu kontrolü yapılır. Yine Yeni Cep tarafından yapılan telefon yenileme 12 ay garanti kapsamındadır. Yenilenmiş telefon kutulu halde ücretsiz kargo ile kullanıcısına ulaşır ve 14 gün içinde iade hakkı bulunur.

Telefon Yenileme Avantajları

Telefon yenilemenin en büyük avantajı ekonomik olmasıdır. Yeni gibi görünen ve çalışan müthiş bir telefona sahip olursunuz hem de bütçenizi sarsmadan, aylar boyu yüksek taksitler ödemeden. Yine Yeni Cep’te tüketici ile buluşturulan yenilenmiş telefonlar , %100 sorunsuz çalışır çünkü Bakanlık ve TSE onaylı Yetkili Vestel Yenileme Merkezi tarafından yenilenmiştir. 12 ay garanti kapsamındadır, 14 gün içinde iade hakkı tanımlıdır. Garanti kapsamındayken bir sorun yaşadığınızda yetkili kişilere ulaşmak kolaydır. Yani içiniz rahattır. Kargo ile kutulu biçimde size ulaşır, kargonuzun içinde teknik belgeler mevcuttur, kargo ücretsizdir.

Telefon Yenileme İşleminden Sonra Ürünler Güvenilir mi?

Telefon yenileme işleminden sonra cihazlar güvenilirdir. Telefon yenileme işlemi, bakanlık ve TSE onaylı yenileme yetki belgesine sahip yenileme merkezleri tarafından yapılır. Telefonunuzu kullanırken tatsız bir sürprizle karşılaşmazsınız çünkü bakım ve onarımları yapılmış, gereken parçaları orijinalleri ile değiştirilmiş, tüm fonksiyonları %100 çalışan, 12 ay garantili bir cihaz sahibi olursunuz. Sadece tüketici hatalarından kaynaklı kusurlar garanti kapsamı dışında bırakılmıştır.

Yenilenmiş telefonun güvenilirliği ile ilgili değinmeden geçemeyeceğimiz bir diğer unsur da alınca yetkili yenileme merkezlerinde tüm resmi kayıt işlemleri yapılmasıdır yani geçmişte yasa dışı işlerde kullanılmış olma riski yoktur.

YineYeniCep’te bakanlık ve TSE onaylı yetkili Vestel yenileme merkezi tarafından yenilenmiş telefonda herhangi bir arıza olması durumunda telefonunuzu kargo ile Yine Yeni Cep’e gönderebilir veya size en yakın Yetkili Vestel Servisi’ne bırakabilirsiniz. Ürün elinize ulaştıktan sonra 14 gün içinde iade hakkınızı kullanabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.