Piyasadaki En İyi 3 Su Geçirmez Telefon – 2022

23-07-2022 22:06
Piyasadaki En İyi 3 Su Geçirmez Telefon – 2022

Akıllı telefonlar zaman geçtikte hayatımızda daha da önemli bir yere sahip oluyor.  Bütün işlemlerimizi telefon üzerinden kolaylıkla halletmemizi sağlayan akıllı telefonlar adeta birer asistan haline gelmiş durumda. Sadece bununla da sınırlı değil. Telefonlar iletişim kurmanın çok daha ötesinde aynı zamanda oldukça önemli sosyalleşme kanalları arasında yer alıyor. Sosyal medya platformları sayesinde akıllı telefonlar aracılığı ile sosyalleşmek artık herkesin hayatında bir alışkanlık haline gelmiş durumda.

Akıllı telefon modelleri hayatımıza bu kadar entegre olmuş durumdayken sunduğu özellikler ve avantajlar ile fiyatları da her geçen gün daha da yükselişe geçiyor. Bu yüzden akıllı telefona sahip olan birinin en önemli beklentilerinden biri de uzun süreli kullanım ve dayanıklılık. Birçok kullanıcı akıllı telefon satın alırken ödediği paranın karşılığını, telefonun sağladığı dayanıklılık ile de geri almak istiyor.

Akıllı telefon üreticilerinin dayanıklılık konusunda buldukları çözümler arasında darbeye, toza dayanıklılığın yanı sıra su geçirmeme özelliği de bulunuyor. Kullanıcılarına tam anlamıyla bir dayanıklılık sunmak isteyen telefon markaları son yıllarda ürettikleri telefonlara mutlaka su geçirmezlik özelliği ekliyorlar.

Yazımızda ise piyasadaki en iyi 3 su geçirmez telefon hakkında detaylı bilgiler vermeye çalışacağız.

iPhone 12 Pro Max

Su geçirmez telefon denince tabii ki akıllara ilk olarak dünyanın en çok tercih edilen telefon markalarından biri olan Apple’ın ürettiği telefon modelleri geliyor. Apple’ın iphone 7 ve sonrasında ürettiği bütün akıllı telefon modellerinde aslında su geçirmeme özelliği bulunuyor. Aynı zamanda sıvı sıçramasına ve toza karşı da dayanıklılığı da mecvut. Ancak her yeni iphone modeli ile bu dayanıklılığın daha da artması sağlanmış. Örneğin iphone 11, 30 dakikaya kadar maksimum 2 metre derinliğe kadar su geçirmeme özelliğine sahipken, iphone 12 pro max modelinde ise 30 dakikaya kadar maksimum 6 metre derinliğe kadar su geçirmeme özelliği bulunuyor.



İlginizi Çekebilir: Yenilenmiş Telefon Kullanım Avantajları ve Özellikleri

Samsung Galaxy S21 Ultra

Su geçirmez özelliği ile ön plana çıkan bir diğer telefon modeli ise ürettiği akıllı telefon modelleri ile dünya devleri arasında yer alan Samsung. Samsung Galaxy S21 Ultra suya dayanıklılığı bulunan birçok telefon modelinde olduğu gibi IP68 sertifikasına sahiptir. IP68 sertifikası, su ve tozun cihaz içerisine hangi durumlarda ne kadar kolay girebileceğini belirten bir sertifikadır. Sertifika üzerinde yer alan rakamlar ise telefonun toz ve suya karşı ne kadar dayanıklı olduğunu gösterir. İlk rakam toza olan dayanıklılığı diğer rakam ise suya olan dayanıklılığı göstermektedir. Rakamlar ne kadar yüksek olursa telefonun dayanıklılığı da o kadar yüksek olur.


One Plus 9 Pro

One Plus 9 Pro suya dayanıklılık konusunda IP68 sertifikasına sahip olan telefon modelleri arasında yer alıyor. Toza ve suya dayanıklılık konusunda son derece iddialı olan One Plus 9 Pro akıllı telefon kullanıcıları tarafından gerçekleştirilen dayanıklılık testlerinden de geçmeyi başarmış telefon modellerinden biri.


 

YineYeniCep ekibi olarak bu yazımızda piyasadaki en iyi 4 su geçirmez telefon olan iphone 12 pro max, Samsung Galaxy S21 Ultra, ve One Plus 9 Pro ve hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştık. Umarız faydalı bir yazı olmuştur. Piyasadaki en iyi 4 su geçirmez telefon ve benzeri yazılara sitemizin blog kısmından ulaşabilirsiniz. Yeni bir cep telefonu arayışındaysanız YineYeniCep tarafından Vestel Yetkili Teknik Servis güvencesi ile yenilenmiş ve 12 ay garantisi bulunan cep telefonları modellerine mutlaka göz atmalısınız.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.