Yenilenmiş Telefon Kullanım Avantajları ve Özellikleri

22-05-2022 17:59
Yenilenmiş Telefon Kullanım Avantajları ve Özellikleri

Cep telefonları artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Sürekli yenilenen ve gelişen telefon modelleri işlerimizi kolaylaştırıyor, artık telefonlarımız hem fotoğraf makinemiz, hem bankamız, hem oyun konsolumuz hem de sevdiklerimizle iletişim ve sosyalleşme aracımız.  Hal böyleyken akıllı telefonlarımızın ihtiyaçlarımıza cevap verecek nitelikte olmasını istiyoruz. Yine de bazen hayalini kurduğumuz telefonun fiyatı el yakabiliyor.

Yenilenmiş telefonile artık hayalini kurduğunuz telefona ulaşmaya daha yakınsınız. Hem de büyük avantajlarla. Yenilenmiş telefon nedir, yenilenmiş telefonun avantajları nelerdir, yenilenmiş telefon ve ikinci el telefonun farkı nedir, yenilenmiş telefonların garantisi var mı, tüm bu soruları sizler için cevapladığımız blog yazımıza buyurun:

Yenilenmiş Telefon ve İkinci  El Telefon Farkları  

Yenilenmiş telefon ve ikinci el telefon birbirinden farklı özelliklere sahiptir, öncelikle bunu belirtelim. Aralarındaki en önemli fark, yenilenmiş telefonun fonksiyonlarının %100 çalıştığına emin olarak satın alırsınız; arızalı parça bulunma riski yoktur. Bunun bir göstergesi olarak da yenilenmiş telefon size 1 yıl garantili olarak sunulur. İkinci el telefon satın aldığınızda ise kötü sürprizlerle karşılaşma riskiniz yüksektir: satın aldığınız ikinci el telefon en başta sorunsuz görünse de sorunlu parçalar içerebilir ve bir süre sonra arızalanabilir.

Yenilenmiş telefonlar 12 ay garanti ile size ulaşır ve her hangi bir arıza durumunda teknik servis hizmeti alabilirsiniz oysa ikinci el telefonunuz arızalanırsa teknik servis bulmak ve masrafları yüklenmek size aittir bu da hem zaman hem bütçe anlamında dezavantajlıdır.  

İkinci el telefonun geçmişte yasa dışı kullanımının olup olmadığını bilemezsiniz oysa yenilenmiş telefon aldığınızda yetkili yenileme merkezlerinde tüm resmi kayıt işlemleri yapılmıştır ve geçmişte yasa dışı işlerde kullanılmış olma riski yoktur.

İlginizi çekebilir: Telefon Yenileme İşlemi Nedir? Neden Tercih Edilmeli?

Yenilenmiş Telefon Garantili midir?

Yenilenmiş telefonlartüketiciye garantili olarak ulaşır. Garanti süreleri telefonun yenilendiği merkeze göre değişiklik gösterebilir. YineYeniCep’ten alacağınız yenilenmiş telefon, bakanlık ve TSE onaylı yetkili Vestel yenileme merkezi tarafından 1 sene boyunca garanti kapsamındadır. Sadece tüketici hatalarından kaynaklı kusurlar garanti kapsamı dışında bırakılmıştır.

Yenilenmiş telefonunuzda herhangi bir arıza olması durumunda telefonunuzu kargo ile YineYeniCep’e gönderebilir veya size en yakın Yetkili Vestel Servisi’ne bırakabilirsiniz.

Yenilenmiş Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

-Fonksiyonlarının %100 çalıştığına emin olun.

-Yenilenmiş telefonun bakanlık ve TSE onaylı sertifikasının olmasına dikkat edin. Telefonunuz size bu sertifikalar ile birlikte ulaştırılmalıdır.

-Garanti süresine dikkat edin.

-Yenilenmiş telefonun satıcısının cihazın tüm değişen ya da onarılan parçalarını açıkladığından emin olun.

 

 Yenilenmiş Telefon Teknik Özellikleri Nelerdir?

-Yenilenmiş telefonlar yetkili yenileme merkezi tarafından hem yazılım hem de donanım bakımından teknik uzmanlarca test edilir ve ardından gerekli bulunursa orijinal parçalar ile onarımları yapılır.

-Yenilenmiş telefon dikkatlice dezenfekte edilir, dış görünüşü sıfıra yakın hale getirilir ve tüm fonksiyonları 100% çalışır halde yeniden satışa çıkarılır.

Yenilenmiş cihazlar A ve B sınıfı olarak ikiye ayrılır, bu sadece telefonun kozmetik durumunu ifade eder: A sınıfı cihazlar kozmetik olarak sıfır veya sıfıra çok yakın durumdayken B sınıfı cihazların hafif çizikleri olabilir.

Yenilenmiş Telefon Avantajları Nelerdir? 

YineYeniCep’ten satın alacağımız cihazın kullanıcısına pek çok avantajı bulunur:

-Fonksiyonları %100’dür. 

- Bakanlık ve TSE onaylı Vestel Yetkili Yenileme Merkezi tarafından yenilenmiştir.

-12 ay garanti kapsamındadır.

-Garanti kapsamındayken bir sorun yaşadığınızda yetkili muhataba ulaşmak kolaydır.

-Kargo ile size ulaşır, kargonuzun içinde tam teknik belgeler mevcuttur.

-Yasa dışı kullanım riski yoktur.

-Uygun fiyatlandırma ve avantajlı ödeme koşulları mevcuttur.

-Satmak istediğiniz zaman YineYeniCep’ten satış işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.