Neden Yenilenmiş Ürün Tercih Etmelisiniz?

18-04-2022 10:59
Neden Yenilenmiş Ürün Tercih Etmelisiniz?

Günümüz dünyasında teknoloji hızla gelişiyor. Aldığımız ürünlerin, bir yılda hatta daha kısa sürede yeni bir modeli çıkabiliyor. Hal böyle olunca tüketim çılgınlığıyla, insanlar gelişen bu teknolojiye ayak uydurabilmek için ihtiyaçları olmasa dahi en güncel ürünleri tercih etmek, yeni özellikleri kullanabilmek istiyor. Fakat elbette ki bu ürünlere erişebilmek özellikle maddi açıdan birçok insanı zorluyor. Bu noktada yenilenmiş ürünler çok iyi bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

Öncelikle nedir bu yenilenmiş ürün? 

Yenilenmiş ürün, genelde bir hasarı bulunduğu için tamir edilmiş ve  görünüm-yazılım olarak yeni üretilmiş gibi olan ürünlere denir. Böylelikle kullanılmış ürünler, yenileme ve sertifikalandırma süreçlerinin ardından geri dönüştürülmüş oluyor. Yenilenmiş ürünler, kullanıcı beklentilerini karşılayamadığı için iade edilen, küçük-çizilme gibi hasarları bulunan veya teşhir ürünlerden yapılabiliyor. Yenilenmiş ürün dendiğinde akla ilk gelen cep telefonlarını ise üretebilmek için bazı koşullar bulunuyor. Cep telefonlarının yenmesi için telefonun en az 1 yıl kullanılmış olması gerekiyor ve bu sürenin altında kullanıma sahip cep telefonlarının yenilenmesine izin verilmiyor. Ayrıca önceki kullanıcıya ait tüm veriler de yenilenme merkezleri tarafından yok ediliyor.

İlginizi Çekebilir: 
Yenilenmiş iPhone Almanın Avantajları Nelerdir?

Neden yenilenmiş ürün kullanmalıyız? 

Yenilenmiş ürünler, geçirdikleri işlemlerden sonra neredeyse sıfır ürün kalitesine geliyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi yenileme merkezlerinin yenilenmiş ürünü piyasaya sürebilmesi için yapması gereken bazı zorunluluklar bulunuyor. Bu zorunluluklar sayesinde hedef müşteriler korunuyor. Örneğin yenilenmiş telefonların satılabilmesi için çok sayıda testten geçmesi gerekiyor, böylelikle ürünü alan müşteriler telefonun işlevlerinde beklenmedik bir hasarla karşılaşmıyor, ürünün yeni çıkmış hali nasılsa aynı fonksiyonlara sahip bir ürün almış oluyor. Aynı zamanda telefonunun eski kullanıcısının de tüm verileri özel bir yöntemle silindiği için, hem eski sahibinin hem de yeni sahibinin olmak üzere iki tarafın da gizlilik ve güvenliği korunmuş oluyor. Tüm bu özelliklerinin yanında bir de zaten daha önceden başkası tarafından kullanılmış bir üründen üretilmesinden dolayı üretim maliyetleri azalıyor, dolayısıyla satış fiyatları da yeni ürüne göre bir hayli uyguna gelmiş oluyor. Yani teknik özellikleri korunup ucuz olan bu telefonlar tam bir fiyat- performans ürünüdür desek yanlış olmaz.

Yenilenmiş ürünler ikinci el ürünlerle aynı mıdır?

Hayır, çünkü yenilenmiş ürünlerin kontrol ve işlemleri yenilenme merkezleri tarafından bazı kurallar çerçevesinde yapılıyor. İkinci el ürünlerle tek ortak noktası; nihayetinde müşteriye daha önceden başkası tarafından kullanılmış bir ürünün satılması. Fakat burada yenilenmiş ürünlerin, fabrika ayarlarında, yeni ve temiz bir ürün kalitesiyle satılması onu ikinci el ürünlerden tamamen ayırıyor. İkinci el ürünler ise telefonun eski sahibinden alınıp, yine çoğunlukla kullanıcılar tarafından yapılan profesyonel olmayan sıfırlama işlemlerinin ardından farklı satış kanallarından satılıyor. Telefonun çatlak çizik gibi kozmetik hasarları çoğunlukla düzeltilmiyor. Bu durum ise çeşitli risklere neden oluyor, ikinci el diye alınan bir ürün çalıntı olabiliyor veya eski kullanıcının verileri kötü niyetli kişilerce ele geçirilip kullanılabiliyor. Bu gibi durumlardan kaçınabilmek için ikinci el satış kanallarının alabildiği önlemler epey kısıtlı. Ayrıyeten tüm bu sorunlarının yanında ikinci el telefonların garantisi bulunmazken, yenilenmiş telefonlar en az 12 ay garantili olarak satılıyor.

Siz de Yine Yeni Cep’in  “Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelik” kapsamına uygun bir şekilde Vestel Güven Üssü ortaklığıyla yenilediği birçok farklı marka ve model ürüne sitemizden ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.