Hangi Elektrik Süpürgesini Almalıyım? 2023

06-10-2022 13:24
Hangi Elektrik Süpürgesini Almalıyım? 2023
Elektrik süpürgesi ev, ofis, mağaza ve diğer birçok yaşam alanında kullanılan önemli bir temizlik aracıdır. Zemin ve yüzeylerden, toz ve diğer kalıntıları temizlemek amacıyla kullanılır. Toz ve kalıntıları içine çekerek hapseden elektrik süpürgesi, yaşam alanlarımızı temiz tutabilmek için kullanmamız gereken önemli bir araçtır.
Elektrik süpürgesinin piyasada birçok çeşidi bulunur: kuru elektrik süpürgesi, ıslak elektrik süpürgesi, torbalı elektrik süpürgesi, torbasız elektrik süpürgesi, dikey elektrik süpürgesi, halı temizleyiciler, özel ve endüstriyel alanda uygulamalar için kullanılan elektrikli süpürgeler. Bu süpürgelerin her biri belirli bir ortamı temizlemek için kullanılır; fakat farklı fonksiyonlara sahiptirler. Torbalı, torbasız ve dikey elektrik süpürgesi evde kullanıldığı için en çok tercih edilen süpürgeler arasındadır. Yazımızda bu süpürgeler hakkında bilinmesi gerekenleri sizlerle paylaşacağız.

Torbalı Elektrik Süpürgesi Alırken Bilinmesi Gerekenler

 
Torbalı elektrik süpürgeleri teknik ve içerik olarak farklı özelliklere sahip olabilirler. Torbalı süpürge fiyatları, bu özelliklere göre değişkenlik gösterir. Süpürgenin içeriği, malzeme kalitesi, kablo türü, çalışma modeli, rengi ve markası fiyat belirlemedeki kriterler arasında yer alır. Torbalı elektrik süpürgesi almak isteyen kişilerin iyi bir seçim yapabilmesi için, karar verme aşamasında bilmesi gereken bazı kriterler vardır.


Toz torbalı elektrik süpürgeler, güçlü vakum özelliği ile öne çıkarlar. Özellikleri modellere göre farklılık gösterse de temelde aynı amaçla kullanılırlar. Bazı torbalı elektrik süpürgeleri sıvı, toz, kir ve tüyleri temizlemesinin yanı sıra girilmesi zor olan alanlara da ulaşarak tamamen temiz bir ortam sağlar. Bu süpürge türü, daha çok evlerde kullanılır. Evde kullanılan elektrik süpürgeleri arasında genellikle en büyük boyutlardaki makinelerdir. Büyük tekerlekli ve büyük gövdeli bir görünüme sahiptirler.
Torbalı elektrikli süpürgelerin bazı avantaj ve dezavantajları bulunur. Bu durumlar, süpürgenin markasına veya özelliklerine göre değişir. Torbalı elektrik süpürgesi almak için seçim yaparken bu avantaj ve dezavantajları göz önünde bulundurmanız oldukça önemlidir. Torbalı elektrik süpürgelerinin sağladığı avantajları şu şekilde sıralayabiliriz:
·         Güçlü emme özelliğine sahip makinelerdir.
·         Ev ve ofis gibi çok vakit geçirilen alanlarda kullanılmaya uygundur.
·         Oldukça steril bir temizlik imkânı sunar.
·         Farklı alerjenlere ve özellikle toza karşı alerjisi olan kişilere rahat bir yaşam alanı sağlar.
·         HEPA filtrelemeleri bulunur.
Torbalı elektrik süpürgesi kullanmanın dezavantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:
·         Süpürge içerisinde kirlerin ve tozların biriktiği torbayı dolduğu zaman değiştirmeniz gerekir.
·         Torbanın doluluk oranına göre süpürge çalışma gücü azalır. Bu durum da torbanın daha sık değiştirilmesi ve daha yüksek maliyet oluşması anlamına gelir.
Torbalı elektrik süpürge, elektrikli süpürgelerin ilk ortaya çıktığı günden beri kullanılan bir türdür. Şarjlı ve kablolu türleri bulunur. Torbalı elektrik süpürgesi alırken dikkat etmeniz gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:
·         Watt gücü
·         Torbanın kolay bir şekilde çıkarılıp takılabilmesi
·         Çalışırken çıkardığı ses miktarı
·         Hafif ve kolay taşınabilir olması
·         Yüksek filtrasyona sahip olması
·         Garanti kapsamı
·         İade ve değişim şartlarının bulunması
·         Kullanacağınız alana uygun olması

Torbasız Elektrik Süpürgesi Alırken Bilinmesi Gerekenler

 
Torbasız elektrik süpürgesi, piyasada farklı birçok marka ve özelliklerde bulunur. Bu süpürge modelleri kir ve toz toplamak için bir hazneye sahiptirler, bu hazne dolduğu zaman boşaltılır ve temizlendikten sonra tekrar yerine takılır. Torbasız elektrik süpürgesi fiyatları, model ve markaya göre farklılık gösterir.


Genellikle ev ortamında kullanılan torbasız elektrik süpürgesi, torbalı elektrik süpürgelerine göre hafif ve daha küçük modellerde bulunurlar. Torbasız elektrik süpürgelerinin sağladığı bazı avantaj ve dezavantajlar bulunur. Torbasız elektrik süpürgelerin sağladığı avantajları şu şekilde sıralayabiliriz:
·         Torbalı modellere göre daha ekonomiktir.
·         Genellikle hazne bölmesi doluluğu göstermek için içi görünebilecek malzemelerden yapılır.
·         Torba kullanılmadığı için fazladan atık oluşmaz; bu durum sürdürülebilirlik için önemlidir.
·         Torbasız elektrik süpürgeleri, steril bir ortam sağlar.
Torbasız elektrik süpürgesinin dezavantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:
·         Toz torbasız elektrik süpürgelerinde kir haznesi çıkarılıp boşaltılırken toz tekrar havaya karışabilir. Bu durum alerjisi olan kişiler için sorun yaratabilir.
·         Süpürgenin aynı verimle çalışabilmesi için, kir haznesi her boşaltıldığında iyice temizlenmelidir. Aksi halde tozlar filtrelerde birikir ve süpürgenin emme gücü azalır.
Torbasız elektrik süpürgeleri, benzer yapıda ve aynı amaçla kullanıldığı için torbalı elektrik süpürgeleri ile büyük oranda benzerlik gösterir. Farklı özelliklere ve markalara göre sizin için en doğru olan seçme yapabilirsiniz. Eğer torbasız elektrik süpürgesi almak istiyorsanız; satın alırken dikkat etmeniz gereken kriterler şunlardır:
·         Watt gücü
·         Çalışırken çıkardığı ses miktarı
·         Haznenin kolayca çıkarılıp yerleştirilmesi
·         Yüksek filtrasyona sahip olması
·         Garanti kapsamı
·         İade ve değişim şartlarının bulunması
·         Kullanacağınız alana uygun olması

Dikey Elektrik Süpürgesi Alırken Bilinmesi Gerekenler

 
Dikey elektrik süpürgeleri diğer süpürgelerden daha kolay ve pratik bir kullanıma sahiptir. Halı, koltuk altları, dolap ve kapı üstleri gibi ulaşılması zor alanlarda kolaylık sağlar. Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen dikey süpürgeler kablolu, kablosuz, torbalı ve torbasız seçeneklere ile karşımıza çıkar. Bu süpürgenin en önemli avantajlarından biri, süpürge borusunun uzun olması nedeniyle temizlik yapan kişiyi yormadan ve belini arıtmadan yapmasını sağlamasıdır.


 
İlginizi Çekebilir: 
Telefon Satışı Nasıl Yapılır? Telefon Satışı Esnasında Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Dikey elektrik süpürgesi, ince yapısı sayesinde dar alanlara rahatlıkla girebilir. Sürekli eğilip kalkmak zorunda kalmadan, hafif olduğu için yormayan ve birçok alanda kullanılan bir süpürge türüdür. Dikey elektrikli süpürge almak istiyorsanız, alırken dikkat etmeniz gereken kriterler: şarjı ve çalışma süresi, zemin başlıkları, ses seviyesi ve emme gücüdür. Bu özellikleri daha detaylı bir şekilde inceleyelim.
Şarj ve Çalışma Süresi
Dikey elektrik süpürgeleri için pil şarjı oldukça önemlidir. Şarj seviyesi azaldığında süpürgenin gücü azalabilir. Bu nedenle satın alacağınız süpürgenin batarya türüne, şarjının kaç saatte dolduğuna ve tam şarj ile süpürgenin kaç saat çalıştığına dikkat etmeniz gerekir.
Zemin Başlıkları
Dikey elektrik süpürgelerin birçok farklı başlığı bulunur. Diğer süpürgelerin ulaşamadığı yerlere ulaşarak daha hijyenik bir temizlik sağlaması için tasarlanmış olan bu süpürgeleri, daha fonksiyonlu bir hale getiren şey ise süpürgenin zemin başlıklarıdır.
Ses Seviyesi
Dikey elektrik süpürgesi alırken ses seviyesine dikkat etmeniz gerekir. Yeni nesil süpürgelerin çoğu çalışırken az ses çıkarır; fakat tercihinize göre yok denebilecek kadar az ses çıkaran süpürgeler de mevcuttur.
Emme Gücü
Temizliğin kısa sürmesi ve daha steril bir ortam sağlanması için emme gücü oldukça önemlidir. Süpürgenin watt gücü, doğrudan emme gücüyle bağlantılı değildir. Bu nedenle süpürge alırken bu iki kritere ayrı ayrı bakmanız daha doğru olacaktır.
YineYeniCep ekibi olarak, bu yazımızda Hangi Elektrik Süpürgesini Almalıyım? sorusuna yanıt bulabileceğiniz bilgileri vermeye çalıştık. Yenilenmiş elektronik ürünler hakkında merak edilen diğer konular hakkında bilgi almak için diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz. YineYeniCep olarak yenilenmiş ev aletlerine ve diğer elektronik ürünlere piyasa fiyatından çok daha uygun bir fiyata sahip olabilmeniz için fırsatlar sunuyoruz. Siz de yenilenmiş elektronik ürünlere sahip olmak istiyorsanız; Vestel Yetkili Teknik Servis Güvencesi ile yenilenmiş ve 12 ay garantisi bulunan ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.