Dikkat Çeken Oyuncu Telefonları – 2022

29-08-2022 19:27
Dikkat Çeken Oyuncu Telefonları – 2022

Her geçen gün daha da gelişen teknolojileri ile akıllı telefon modelleri hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor. Akıllı telefonlar sayesinde bir iletişim aracı olarak hayatımıza giren telefon modelleri günümüzde bir iletişim aracı olmaktan çok daha fazlası. Artık birçok insan günlük hayatındaki birçok işlemi online olarak akıllı telefonu üzerinden gerçekleştirebiliyor. Para yatırmak, para çekmek gibi bankacılık işlemlerinizi bankaların mobil uygulamaları üzerinden halledebilirsiniz. Toplantılarınıza akıllı telefonunuz ile katılabilir yine ofis işlemlerinizi akıllı telefonunuz ile kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Sağlığınız için gerekli olan bilgi akışını akıllı telefonunuz ile sağlayabilir hatta kalp atışınızı bile akıllı telefonunuz ile ölçebilirsiniz. İnsanların ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen mobil uygulamalar sayesinde bir insanın akıllı telefonu üzerinden yapabileceklerinin neredeyse sınırı yok.

Akıllı telefonların insanlara sunduğu en önemli özelliklerden biri de hobilerini online olarak gerçekleştirebilmeleri. Özellikle de hobiniz bilgisayar veya telefondan oynanabilen oyunlar ise oyuncu telefonu seçenekleri tam size göre. Oyun oynamak çoğu kişi için boş zamanları değerlendirmek için bir hobi olarak görülse de son zamanlarda bunun çok daha ötesine geçmiş durumda. Öyle ki oynanan oyunlar bir yaşam tarzını yansıtan birer aracı olarak görülmesinin yanı sıra artık e-sporla birlikte sıradan bir hobiden çok daha fazlası. Kullanıcılarının ihtiyaçlarına yönelik akıllı telefon üreten markalar ise oyunlarını telefonlarından oynayanları da unutmuş değil. Mobil oyunlar ilk olarak telefon üzerinden oynanmaya başladığında çok az detaya ve çok daha basit özelliklere sahipti. Ancak günümüzde mobil oyun teknolojisinin çok büyük bir sektöre dönüşmesinin yanı sıra oyunlar da çok fazla özelliğe ve detaya sahip. Bu yüzden mobil oyun oynamak için seçeceğiniz telefonun da oyuncu telefonu yani oyun oynamak için gerekli özelliklere sahip telefonlardan olması gerekiyor.

Oyuncu telefonu hangi özelliklere sahip olmalı, oyuncu telefonu alırken nelere dikkat etmelisiniz ve son zamanların en iyi oyuncu telefonları hangileri? Yazımızda başlıklar ile bütün bu sorular hakkında detaylı cevaplar vermeye çalışacağız.

Oyuncu Telefonu Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Mobil oyunları yıllardır oynayanların da, mobil oyun dünyasına yeni giriş yapanların da en çok merak ettiği ve araştırdığı konuların başında oyuncu telefonu alırken nelere dikkat edilmeli sorusu gelmektedir. Günümüzde oyun severler için geliştirilmiş birbirinden farklı birçok oyuncu telefonu modeli bulunuyor.



Ancak oyunum bölünmeden, donmadan ya da seçtiğim oyuncu telefonu oynamak istediğim bütün oyunlara gerekli desteği sağlasın diyorsanız dikkat etmeniz gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:

-          İşletim Sistemi,

-          İşlemci Kapasitesi,

-          Depolama Kapasitesi,

-          Ekran Boyutu ve Grafik İşlemcisi,

-          Pil Kapasitesi,

-          Isınma Problemi,

-          Ergonomik Cihaz Tasarımı.

Sıraladığımız her bir detay oyuncu telefonu alırken ayrı bir önem taşıyor.

En İyi Oyuncu Telefonları Hangileri?

Oyuncu telefonu almak istiyor ancak hangisi alacağınıza karar veremiyorsanız en çok beğeni kazanmış en iyi oyuncu telefonlarının özelliklerini sizler için hazırladık:

iPhone 13 Pro

Akıllı telefon dünyasının en popüler markaları arasında ilk sıralarda yer alan Apple tarafından üretilen iPhone 13 Pro, aslında oyuncu telefonu olarak tasarlanan bir telefon modeli değil. Ancak her yeni modelinde daha iyisini hedefleyen Apple tarafından üretildiği için günümüzde bir akıllı telefonun sahip olabileceği en iyi teknolojiye sahip. Böylece sahip olduğu teknik özellikler sayesinde aslında iPhone 13 Pro birçok  oyuncu telefonu listesinde ilk sıralarda yer alıyor. iPhone 13 pro 6.1 inç (diyagonal) tam ekran OLED, Super Retina XDR ekran, 460 ppi yoğunlukta 2532 x 1170 piksel çözünürlük, HDR ekran, True Tone ekran özellikleri ile oyun severler için muhteşem bir ekran kalitesi sunuyor. Ayrıca 6 çekirdekli CPU ve 16 çekirdekli Neural Engine özelliği ile yüksek performans gerektiren oyunlarda bile oyuncuların beklediğinden daha fazla bir performans sunuyor.


 

Samsung Galaxy S21

Akıllı telefon dünyasının bir diğer en önemli markalarından biri olan Samsung da telefonunda oyun oynayanların ihtiyaçlarına, tasarladığı telefonlar ile cevap veren markalardan biri. Oyuncu telefonu olarak ön plana çıkan telefon serisi ise Samsung Galaxy S21 serisidir. Samsung Galaxy S21 serisi sahip olduğu yüksek performans donanımları ile birçok anlamda oyuncuların dikkatini çekmeyi başarabilmiştir. Bu donanımlardan biraz bahsedecek olursak Samsung Galaxy S21 ekranı Dinamik AMOLED panele sahip ayrıca 6.2 inç boyutundaki ekranı FHD+ çözünürlüğü ve 120 Hz tazeleme hızı ile oyuncu telefonu arayışındaki gamerlara yüksek çözünürlüklü ve geniş bir ekran sunuyor. Ayrıca Samsung S21 serisinden olan Samsung Galaxy S21 Ultra ‘da oynadığınız her oyuna göre kullandığınız farklı ekran parlaklığını hafızasında saklayabilen bir sistem bulunuyor. Böylece oyuna girdiğiniz anda Samsung Galaxy S21 Ultra hangi oyunda hangi parlaklığı kullandığınızı hatırlayarak ekran parlaklığını ona göre ayarlayabiliyor. Samsung Galaxy S21’in teknik özelliklerine biraz daha bakıldığında ise karşımıza 8 çekirdekli Exynos 2100 işlemcisi çıkıyor.




Söz konusu işlemci yüksek performans isteyen oyunlarda bile güçlü bir performans vadediyor. Bu özelliği ile de oyuncu telefonu arayan birçok kişinin dikkatini çekmeyi başarmış durumda. Son olarak ise Samsung Galaxy S21 8 GB LPDDR5 bellek, 4.000 mAh pil kapasitesi ve 25W hızlı şarj desteği ile de diğer oyuncu telefonları arasında dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.




İlginizi Çekebilir:  Piyasadaki En İyi 3 Su Geçirmez Telefon – 2022

POCO X3 GT

Oyuncu telefonları sahip oldukları özellikler yüzünden diğer telefonlar ile kıyaslandığında çok daha yüksek fiyatlara sahip olabiliyorlar. Ancak POCO X3 GT oyuncu telefonları arasında özellikle fiyat performansı ile ön plana çıkan oyuncu telefon modelleri arasında yer alıyor. POCO X3 GT aynı zamanda oyuncu telefonu arayışında olanlara en çok tavsiye edilen oyuncu telefonu modellerinden biri. POCO X3 GT mobil oyunlarda sağladığı yüksek performans gücünü MediaTek’in Dimensity 1100 5G işlemcisi sayesinde sağlıyor. Ayrıca 8 çekirdekli olan işlemci 6 nm fabrikasyon süreci, ARM Mali-G77 grafik birimi, entegre 5G modem ve Wi-Fi 6 desteğine sahip. Ekran özelliklerine bakacak olursak ise 6.6 inç LCD büyüklüğündeki ekranı FHD+ çözünürlük ve 120 Hz yenileme hızı ile oyun severlerin beğenisini kazanmış durumda. Bütün bunların yanı sıra POCO X3 GT’yi oyun severler için en cazip hale getiren özelliklerden biri ise ısı dağılımı için özel bir teknolojiye sahip olması böylece ısınma problemi yaşamadan çok uzun saatler oyun oynayabiliyor. 5.000 mAh batarya kapasitesi ile birlikte 67W hızlı şarj desteği ise dikkat çekici bir diğer önemli özelliklerinden biri.


 

YineYeniCep ekibi olarak bu yazımızda oyuncu telefonları ile ilgili en çok merak edilen ve araştırılan konulardan olan dikkat çeken oyuncu telefonları – 2022, oyuncu telefonu alırken dikkat edilmesi gerekenler, en iyi oyuncu telefonları olarak gösterilen iPhone 13 Pro, Samsung Galaxy S21 ve POCO X3 GT hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştık. Dikkat çeken oyuncu telefonları,  oyuncu telefonu alırken dikkat edilmesi gerekenler ve benzeri yazılara sitemizin blog kısmından ulaşabilirsiniz. Ayrıca bir oyuncu olarak oyunlarınızı rahatlıkla oynayabileceğiniz yeni bir oyuncu telefonu arayışındaysanız YineYeniCep tarafından Vestel Yetkili Teknik Servis güvencesi ile yenilenmiş ve 12 ay garantisi bulunan cep telefonları modellerine mutlaka göz atmalısınız.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.