2.El Tablet Alırken Bilmeniz Gerekenlere Kısa Bir Bakış

07-11-2022 17:29
2.El Tablet Alırken Bilmeniz Gerekenlere Kısa Bir Bakış

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte farklı amaçlara hizmet eden birçok farklı cihaz ortaya çıkmıştır. Teknolojinin getirdiği yeniliklerden biri de tabletlerdir. Son yıllarda kullanımı oldukça yaygınlaşan tabletler, bilgisayar ve telefon ile yapılabilecek işlemleri yapabilecek şekilde geliştirilmiştir. Son derece pratik ve kolayca taşınabilir olduğundan insanlar sıklıkla tablet kullanmayı tercih edebilmektedir. Son zamanlarda artan enflasyon ile birlikte tablet fiyatlarında da oldukça artış görülmeye başlanmıştır. 2.el tablet fiyatları konusu oldukça merak edilen konular arasındadır. İkinci el tablet satın alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır. YineYeniCep, ikinci el tablet satın almak konusunda kullanıcılarına birçok kolaylık ve güven sağlamaktadır. YineYeniCep ekibi olarak bu yazımızda, 2.el tablet alırken bilmeniz gerekenlere kısa bir bakış konusu hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

 

2.El Tablet Satışında Bakanlık Kararları

2.el tabletler oldukça ilgi gören teknolojik cihazlardır. İkinci el cihazlar için düzenlenen bakanlık kararları oldukça merak edilen konular arasındadır. Ticaret Bakanlığı tarafından 2.el tablet-telefon alım ve satım işlemleri için yeni karar alınmıştır. “Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.



Bu karar ile birlikte; ikinci el tablet satışında cihazın mevcut durumunu detaylı bir şekilde gösteren, kolayca görülebilen ve anlaşabilen bir etiket ile tüketicinin doğru bir şekilde bilgilendirilmesi zorunlu hale getirilmiştir. Bu karar, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanıp sunulmuştur. Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararlar doğrultusunda yenileme işlemi yapılmadan satılan cihazlar tüketiciyi mağdur edebilmektedir.

İlginizi Çekebilir: 
Yenilenmiş Telefon Satan Siteler Arasında Bakanlık Onayı Önemli

2.El Tabletlerde Yenileme Merkezi Sorumlulukları

2.el tablet ve cep telefonu konusunda Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliğin getirdiği yeniliklerden biri de yenileme merkezlerinin kurulması ve yetkilendirilmesidir. Yenileme merkezi; ikinci el tablet ve cep telefonunun yenilenmesi, sertifikalandırılması ve yönetmelikte belirtilen diğer işlemleri yürütmek üzere kurulan, Ticaret Bakanlığı ve TSE’nin belirlediği standartları taşıyan ve Ticaret Bakanlığı’ndan aldığı yenileme yetki belgesine dayanarak faaliyet gösteren tüzel kişiyi ifade etmektedir. Yenileme merkezi kurulabilmesi için Ticaret Bakanlığı’ndan yenileme yetki belgesi alınması zorunludur. Yenileme yetki belgesi alınabilmesi için aranan şartlar, yönetmeliğin 8. maddesinde açıkça sunulmuştur. Bu şartlar şu şekildedir:

·         Yenileme merkezi Ticaret Odası’na kayıtlı olmalıdır.

·         Yenileme merkezi vergi mükellefi olmalıdır.


·         Yenileme merkezi 10.000.000₺’den az olmamak üzere ödenmiş sermayeye sahip olmalıdır.

Yenileme yetki belgesinin geçerlilik süresi 5 yıldır. Belgenin geçerlilik süresi dolmadan yenilenmesi zorunludur. Yenileme belgesi bazı durumlarda iptal edilebilmektedir. Yönetmeliğe aykırı uygulamaların yapılması, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’nün yazılı uyarısına rağmen verilen süre içerisinde aykırılığın düzeltilmemesi, belge verilirken aranan şartların kaybedilmesi veya yenileme merkezinin başvurusu üzerine yenileme yetki belgesi iptal edilebilmektedir. Belgesi iptal edilen yenileme merkezi bir yıl süre sonunda tekrar belge alabilmektedir. Geçerlilik süresi sona eren ve buna rağmen belgesini yenilemeyen veya belgesi iptal edilen yenileme merkezi faaliyetine devam edememektedir.

 

2.El Tablet ve Yenilenmiş Tablet Arasındaki Farklar Nelerdir?

Yenilenmiş tabletler günümüzde oldukça ilgi gören teknolojik cihazlardır. Yenilenmiş tabletler, çeşitli nedenlerle tabletini değiştirmek isteyen kullanıcılar için uygun fiyatlı ve güvenilir bir alternatiftir. Yenilenmiş tabletler kullanıcılara faturaları ile birlikte sunulduğundan 2.el tabletlere kıyasla daha güvenlidir. Yenilenmiş tabletler, sorunları giderilip tamamen yenilendikten sonra tekrar garantili olarak satışa sunulmaktadır. 2.el tabletlerde ise güvenilir ve garantili cihaz bulmak epey zordur.


 

YineYeniCep ekibi olarak bu yazımızda, 2. el tablet alırken bilmemiz gerekenlere kısa bir bakış konusunu ele aldık. YineYeniCep yenilenmiş tablet almak konusunda tablet alım işlemini güvenle gerçekleştirebileceğiniz bir e-ticaret platformudur. Web sitemiz “tablet” bölümü üzerinden yenilenmiş tablet alım işlemi kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. Hizmetlerimiz daha fazlası için web sitemizi ziyaret edebilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.