Merak Edilen iPhone 14'ün Özellikleri Nelerdir?

20-11-2022 16:10
Merak Edilen iPhone 14'ün Özellikleri Nelerdir?
Sürekli değişen ve gelişen teknoloji ile birlikte özellikleri ve tasarımları ile çağa uygun birçok yeni akıllı telefon üretilmektedir. Kullanıcılar isteklerini karşılayabilecek özelliklerde akıllı telefonlara farklı markalar aracılığıyla ulaşabilir. Ürettiği telefonlar ile önemli satış başarılarına imza atan Apple, 2022 yılında iPhone 14 serisini kullanıcılar ile buluşturarak bu başarısını sürdürmeyi hedeflemektedir. Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Apple, 07 Eylül 2022 tarihinde Faur Out etkinliği kapsamında iPhone 14 ürün serisini tanıtmıştır. Tanıtılan bu yeni seri, sahip olduğu şık tasarım ve eşsiz donanım bileşenleriyle oldukça dikkat çekmektedir. iPhone 14’ün özellikleri kullanıcılar tarafından epey merak edilen konular arasındadır. YineYeniCep ekibi olarak bu yazımızda merak edilen iPhone 14’ün özellikleri nelerdir konusu hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

iPhone 14 ve iPhone 14 Plus'ın Farkları

  • iPhone 14, Apple’ın iPhone 13 serisinden sonra kullanıcılara sunduğu yeni nesil akıllı telefon serisidir. Bu seri iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max olarak adlandırılan dört farklı modelden oluşmaktadır. Serinin en çok tercih edilen telefonları arasında bulunan iPhone 14 ve iPhone 14 Plus temelde oldukça benzer özelliklere sahiptir. Bu modeller arasında bazı farklar bulunmaktadır. Bu farklar aşağıdaki gibidir:
  • ·         iPhone 14, 6.1inç ekran boyutuna sahiptir. iPhone 14 Plus ise sahip olduğu 6.7inç ekranıyla iPhone 14’e göre kullanıcılarına daha büyük bir ekran deneyimi sunmaktadır.
  • ·         iPhone 14, 1170 x 2532 piksel ekran çözünürlüğüne sahipken iPhone 14 Plus 1284 x 2778 piksel ekran çözünürlüğüne sahiptir.
  • ·         iPhone 14, 172 gram ağırlığa sahipken iPhone 14 Plus 203 gram ağırlığındadır.
  • ·         iPhone 14, 20 saate kadar video oynatma, 16 saate kadar online video oynatma ve 80 saate kadar ses çalma özelliğine sahiptir. iPhone 14 Plus ise 26 saate kadar video oynatma, 20 saate kadar online video oynatma, 100 saate kadar ses çalma özelliği ile kullanıcılarına daha uzun süreli pil deneyimi sunmaktadır.
  • ·         iPhone 14, 3279 mAh batarya kapasitesine sahipken, iPhone 14 Plus ise 4325 mAh batarya kapasitesine sahiptir.

·         iPhone 14 Pro Max Yenilikleri

iPhone 14 ürün serisinin bir diğer modeli olan iPhone 14 Pro Max Apple firmasının belirttiği üzere şimdiye kadar üretilen tüm iPhone telefonlar arasında en gelişmiş olan modeldir. Bu modelde alışılmışın dışında bazı yenilikler bulunmaktadır. Bu yenilikler şu şekildedir:

  • ·         Apple A16 Bionic işlemci
  • ·         48 MP ana kamera sensörü
  • ·        Her zaman açık ekran
  • ·         Çentik yerine Dynamic Island

 

iPhone 14 Acil SOS Özelliği

Dört farklı modelden oluşan iPhone 14 ürün serisinde Globalstar uyduları üzerinden gerçekleştirilen acil S.O.S. özelliği bulunmaktadır. Acil S.O.S. özelliği, telefonların çekmediği bölgelerde olası acil bir durumda hayat kurtarma amacıyla tasarlanmıştır. Apple firmasına ait güncel olarak 24 farklı alçak dünya yörüngesine konumlanmış Globstar uydusu bulunmaktadır.

iPhone 14 ürün serisindeki acil SOS özelliği eşsiz bir yazılımla entegre edilmiş özel bileşenleri bir araya getirmekte ve antenlerin doğrudan uyduya bağlanmasını sağlamaktadır. Antenler doğrudan uyduya bağlanabildiğinde telefon, hücresel veri veya Wi-Fi kapsamı dışındayken acil çağrı merkezine mesaj gönderme imkânına sahip olur. Uydular düşük bant genişliğine sahip hareketli hedefler olduğundan mesajların ulaştırılması dakikalar sürebilmektedir.


 

Olası acil durumlarda her geçen saniye oldukça önemlidir. iPhone 14 ürün serisi uydu üzerinden acil SOS özelliği sayesinde kullanıcılara hayati soruları sormakta ve kullanıcıyı uyduya bağlanabilmesi için yönlendirmektedir. Telefon uyduya bağlandığında ilk sorular ve takip mesajları, Apple tarafından eğitim almış uzman bir ekibin bulunduğu merkezlere iletilmektedir.

YineYeniCep ekibi olarak bu yazımızda, merak edilen iPhone 14’ün özellikleri nelerdir konusunu ele aldık. Yenilenmiş iPhone telefon satın almak isterseniz YineYeniCep aracılığı ile web sitemiz “ yenilenmiş telefon” bölümü üzerinden işleminizi hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Hizmetlerimiz daha fazlası için web sitemizi ziyaret edebilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.