iPhone'unuzun Şarjını %100'e Getirip Çekmek, Batarya Ömrünü Azaltabilir!

31-08-2023 11:19
iPhone'unuzun Şarjını %100'e Getirip Çekmek, Batarya Ömrünü Azaltabilir!

Telefonlarımızı şarja taktığımızda genellikle %100 dolana kadar beklemek alışkanlık haline gelmiş olabilir bu gayet normal görünüyor. Ancak Apple iPhone'larında bu durum tam olarak doğru değildir. Aslında, şarjı tam dolmadan çekmek, bataryanın ömrünü olumsuz etkileyebilir! Eğer telefonunuz eski performansını göstermiyorsa yenilenmiş iphone modellerini de inceleyebilirsiniz. Şimdi içeriğimize devam edelim.

 

Telefon kullanım alışkanlıklarımızın değişmesiyle birlikte, gece şarja takıp sabah çıkarma rutini oluşturduk. Bu sayede hem kendimiz dinleniriz hem de tüm gün kullanılan telefonumuz enerji toplar ve ertesi gün için hazır olur.


 

Ancak, bu içeriği okuduktan sonra iPhone'unuzu şarj etme alışkanlıklarınızı tekrar gözden geçirmek isteyeceksiniz çünkü telefonunuzu yavaşça öldürüyorsunuz!

 

iPhone'ların pil özellikleri birçok avantaj sağlasa da bazı olumsuzlukları da vardır. Sağlıklı bir pil, yüksek performans için son derece önemlidir. Tüm piller zamanla eskir, ancak bu eskime sürecini geciktirerek pilin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olabilirsiniz.

 

iPhone'lar, daha hızlı şarj olan, uzun ömürlü, hafif ve dayanıklı lityum iyon pillerle çalışır. Ancak, lityum iyon pillerin kötü yönleri de vardır. Her şarj döngüsünde biraz daha bozulurlar ve ne kadar sık %100 şarj ederseniz veya tamamen bitmesini beklerseniz, kullanım ömrü o kadar kısalır.

 

İphone’unuz İçin Ne Yapabilirsiniz?



iPhone'unuzu %100'e kadar şarj etmek veya tamamen boşaltıp şarj etmek, pilinize büyük bir zarar vermez, ancak zamanla ömrünü kısaltır. Apple, telefonunuzu %40 ile %80 arasında şarj etmenizi önerir.

 

Batarya sorunları yaşadığınızda, telefonunuzun şarjını tamamen bitirip ardından %100'e kadar şarj etmek iyi sonuçlar doğurabilir, ancak bunu düzenli bir alışkanlık haline getirmek önerilmez.

 

Tüm bunları göz önünde bulundurarak, iPhone'unuzu günlük olarak %40-%80 aralığında şarj etmek, batarya sağlığı için en iyisidir.

 

Ayrıca, iPhone'larda "İyileştirilmiş Pil Şarjı" özelliği bulunmaktadır. Bu özellik, pilin yaşlanma hızını yavaşlatarak kullanım ömrünü artırmak için tasarlanmıştır. Etkinleştirildiğinde, telefonunuz bazen %80 şarj seviyesine ulaştığında şarj etmeyi durdurur. Bu özelliği açmak için

 

 Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı ve Şarj Etme > İyileştirilmiş Pil Şarjı adımlarını takip edebilirsiniz.

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.