Apple'ın OLED iPad Pro Üretimi, OLED Ekranlı MacBook'u Geciktirebilir!

14-08-2023 13:07
Apple'ın OLED iPad Pro Üretimi, OLED Ekranlı MacBook'u Geciktirebilir!

Apple, önümüzdeki yıl piyasaya sürmeyi planladığı OLED ekranlı iPad Pro modelinin üretimini hızlandırmak için OLED ekranlı MacBook'un üretimini erteleyebilir. Bu iddialar, Apple'ın OLED panellerini mevcut iPhone ve Apple Watch modellerinde kullanmasının ardından iPad Pro'ya da entegre etmeyi planladığını öne sürüyor. Ancak bu durum, diğer ürünlerin üretim takvimleriyle çakışarak OLED iPad Pro'nun yetişmesini sağlamak için başka bir üründen feragat etmek gerektiği anlamına geliyor.

 

Söylentilere göre, OLED panelli iPad Pro modeli 2024 yılında piyasaya sürülecek, ancak bu hedefe ulaşabilmek için popüler bir diğer ürünün çıkışı ertelenecek. Özellikle, 13 inç ve 15 inç OLED ekranlı MacBook'ların üretimi 2027 yılına kadar ertelenebilir.

İlginizi Çekebilir: Televizyon Alırken Oled mi Qled mi Almalıyım? Farkları Nelerdir?



 

OLED teknolojisi, iPad serisinde ilk kez kullanılacak ve 11 inç ve 13 inç boyutlarında olan OLED iPad'lerin üretimine 2024 yılının ilk çeyreğinde başlanacak. Bu yeni iPad modelleri, düşük sıcaklıklı çok kristalli oksit (LTPO) ince film transistör (TFT) teknolojisi ve cam plaka ile ince film katmanından oluşan bir hibrit OLED tasarımıyla gelecek.

 

Ancak, OLED iPad Pro'ları zamanında piyasaya sürmek için MacBook'un üretiminin ertelenmesi gerekebilir. Bu durum, kullanıcıların OLED ekranlı MacBook'ları beklemek zorunda kalabilecekleri anlamına geliyor.


 

Apple'ın OLED ekranlı iPad Pro'larını önceliklendirerek diğer ürünlerin üretimini erteleyebileceği iddiaları ortaya atıldı. Ancak, bu sadece bir iddia olduğu için Apple'ın resmi açıklamalarını beklemek ve gelişmeleri takip etmek en doğrusu olacaktır.

 

OLED Nedir?

 

OLED, "Organik Işık Yayan Diyotlar" (Organic Light-Emitting Diodes) kelimelerinin kısaltmasıdır. OLED ekranlar, organik bileşiklerden oluşan ince tabakalar kullanarak ışık üreten ve görüntüleri oluşturan bir teknolojidir.

 

OLED ekranlar, her bir pikselin kendi kendine ışık üretmesini sağlayan bir yapıya sahiptir. Bu nedenle, arka aydınlatma kullanmadan her piksel doğrudan ışık yayabilir. Her bir pikselin bağımsız olarak kontrol edilmesi, daha yüksek kontrast oranı, daha iyi renk doygunluğu ve daha geniş bir görüş açısı sağlar.

 



OLED ekranlar, geleneksel LCD (Sıvı Kristal Ekran) teknolojisiyle karşılaştırıldığında birkaç avantaja sahiptir. İlk olarak, daha ince ve esnek olabilirler, bu da daha hafif ve daha şık cihaz tasarımlarına olanak tanır. Ayrıca, daha iyi renk doğruluğu, daha yüksek siyah seviyeleri ve daha hızlı tepki süreleri sunarlar.

 

Bununla birlikte, OLED ekranların bazı dezavantajları da vardır. Özellikle organik bileşenlerin doğal olarak zamanla bozulması nedeniyle OLED ekranların ömrü LCD'lerden daha kısa olabilir. Ayrıca, tek renkli bir piksel yanıyorsa (burn-in), uzun süre boyunca aynı statik görüntülerin görüntülendiği durumlarda görüntü kalitesi etkilenebilir.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.