2. El Televizyon vs Yenilenmiş Televizyon

30-01-2023 13:54
2. El Televizyon vs Yenilenmiş Televizyon
Teknoloji çağı olarak anılan günümüz dünyası için vazgeçilmez konumda olan televizyonlar, evlerin dışında da pek çok alanda görülebiliyor. Farklı gereksinimlere yönelik sunmuş oldukları işlevler nedeniyle tercih edilen televizyonları sıfır alabilmek, son yıllarda oldukça zor. Bir yandan ulusal ve küresel ekonomilerde meydana gelen dalgalanmalar, öte yandan televizyonların daha üstün teknolojiler ile donatılması nedeniyle fiyatlarının astronomik düzeylere ulaşması bunda etkili. Ancak bunun dışında da televizyona ulaşabilmenin farklı yolları mevcut. Yenilenmiş televizyonlar da bu alternatif yollardan biri. Yenilenmiş 2.el televizyon almadan önce, bu cihazların normal ikinci eller ile aralarındaki farkları merak ediyorsan, yazıyı okumaya devam edebilirsin. 
 
Çoğu zaman 2.el televizyon ile karıştırılan yenilenmiş televizyonlar, esasında tamamen farklı. İkinci el televizyonlar ile yenilenmiş televizyonlar arasındaki farklar şu şekilde sıralanabilir:
    • İkinci el televizyonlar hiçbir işlemden geçmeden, doğrudan satışa sunulurlar. Bu yüzden de kozmetik ya da donanım açısından mevcut olan kusurları yeni kullanıcıda devam eder. Buna karşın yenilenmiş televizyonlar, satışa sunulmadan önce kozmetik ve donanımsal yönden yenilenir. Bu yönüyle sıfır televizyona daha çok benzerlik gösterir.

    • İkinci el televizyonlar garantisiz olarak satışa sunulur. Eğer ilk alındıkları zaman verilen garantinin süresi dolmuşsa, ikinci el olarak bu cihazı alan kişi herhangi bir garantiden yararlanamaz. Yenilenmiş televizyonlarda ise orijinal garanti bitmiş olsa bile garanti verilir. Yani yenileme işlemini yapan servis, yapmış olduğu işlemler için garanti sunar.

    • İkinci el televizyonlarda, genellikle üretildikleri dönemin teknolojisi kullanılır. Yenilenmiş televizyonlarda ise çeşitli güncellemeler yapılarak televizyonun daha işlevsel hale gelmesi sağlanabilir.

    • İkinci el televizyonlara kıyasla yenilenmiş televizyonlar daha yüksek fiyatlarla satılır. Ancak bu fiyatlar, sıfır televizyon fiyatlarına kıyasla çok daha düşüktür. İkinci el cihazlara göre sahip olduğu avantajlar, yenilenmiş televizyonlara ödenecek ücreti makul kılar.


2.El Televizyon Alsam Ne Kadar Süre Kullanırım?
 
Sizin için sıradan 2.el televizyon almak, uzun ömürlü olmayabilir. Zira yukarıda da ifade edildiği gibi, ikinci el cihazlar ilk sahipleri tarafından kötü kullanılmış ya da arıza yapmış olabilir. Herhangi bir işlemden geçirilmeden alınacak bu cihazlar, kısa sürede kullanılamaz hale gelebilir. İkinci el cihazlarda garanti belgesi de olmadığı için, ya televizyonu doğrudan çöpe atmak durumunda kalırsın ya da tamiri için yüksek bedeller ödersin. Yenilenmiş 2.el televizyon modellerinde ise bu sorunların hiçbiri ile karşılaşmazsın. 24 aya kadar garantili olarak satılan yenilenmiş televizyon modellerini, yıllar boyunca gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.  

yenilenmis-2-el-tv
 
2.El Televizyon Fiyatları Nelerdir?
 
İkinci el televizyon ya da yenilenmiş ikinci el televizyon modelleri için kesin bir fiyattan söz edebilmek oldukça zor. Fiyatların belirlenmesinde ve zaman zaman değişiklik göstermesinde etkili olan çeşitli unsurlar mevcut. Ancak yenilenmiş 2.el televizyon kategorisinde yer alan modelleri inceleyebilir, aynı zamanda güncel fiyatlarını da görüntüleyebilirsin.  

yenilenmis-akilli-tv
İlginizi Çekebilir: Yenilenmiş Smart TV'ler Yenisinden %50 Daha Ucuz
 
2. El Televizyon YineYeniCep'te Kurulum ve Kargo Ücretsiz
 
Yine Yeni Cep, 2.el televizyon almayı düşünenler için ürün çeşitliliği ve uygun fiyatlı oluşu ile en iyi seçeneklerden biri. Sen de uzun yıllar kullanabileceğin yenilenmiş bir televizyon alabilmek için Yine Yeni Cep’i tercih edebilirsin. Beğenmiş olduğun televizyon için kolayca sipariş oluşturabilirsin. Yine Yeni Cep cihazını sana göndermek için hiçbir ek ücret talep etmez. Ücretsiz kargo ile birkaç iş günü içerisinde televizyonuna kavuşabilir, keyfini çıkarabilirsin. Üstelik istersen televizyonunun kurulumu da ücretsiz olarak Yine Yeni Cep tarafından yapılır. 
 
yenilenmis-smart-tv
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.